16 Ocak 2012 Pazartesi

İzmir Gözaltında, Ali Sabuktay Tutuklu



İzmir gözaltında: Siyasal iktidar, muhalefetle, kent yönetimiyle ve İzmir halkıyla hesaplaşma güdüsü içinde, benzerleri son zamanlarda sıkça görülen, bir “hukuk” operasyonu yürütüyor.

Arkadaşımız Ali Süha Sabuktay, bu operasyon kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzenerji Şirketi’nin genel müdürü olması  nedeniyle, 22 Kasım 2011Salı günü sabahı polis tarafından evinden alındı ve akşam saatlerinde tutuklandı.
Ali, yıllardır İzmir’i yaşanabilir bir kent olarak var etme mücadelesi vermiş; kentin kültürel hayatını canlandırmak için çalışmış bir şehir plancısı ve dürüst bir yöneticidir.
Ali, kamusal alanda hizmeti tercih etmiş, her türlü mülkiyet alanı  ve ilişkisi dışında bir yaşam tarzını benimsemiş bir aydındır. Dostlarına her zaman  destek olmuş, sahip çıkmış; yardıma muhtaç her insanın yanında olmaya çalışmıştır.
Ali bir çevre ve doğa savunucusudur: Doğa tahribatına karşı mücadele etmiş, İzmir için ekolojik konut, yenilenebilir enerji ve organik tarım projeleri geliştirmiş, kentteki sahipsiz hayvanların dostu ve koruyucusu olmuştur.
Ali bir sosyalist aydındır: İzmir’deki toplumsal muhalefet hareketlerine omuz vermiş, gerektiğinde önderlik etmiştir. 12 Eylül sonrası  İnsan Hakları Derneği’nin kuruluşunda, ilerici aydınların kültür ve dayanışma projesi olan BİLAR ve benzeri oluşumların  İzmir’deki faaliyetlerinde Ali’nin emeği vardır.
Ali, bugün yanımızda değil; çünkü çete ve yolsuzluk gibi kendisi ile en ufak bir ilişkisi olmadığına inandığımız iddialar nedeniyle özel yetkili savcılık tarafından yürütülen bir soruşturmayla, özel yetkili mahkeme tarafından tutuklandı ve Buca Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.
Bizler Ali Sabuktay’ın arkadaşları olarak;
İzmir’in bu kadim dostunun kent yönetiminden tutuklanarak uzaklaştırılmasına,
İlerici bir entelektüelin adının çete ve yolsuzluk iddialarına bulaştırılarak itibarsızlaştırılmasına,
Özgürlüğüne tutkuyla bağlı bir insanın ortada herhangi bir iddianame olmadan hapse atılmasına,
İtiraz ediyoruz.
“Kanunun uygulanması” adı altında baştan sona hukuk ihlâli niteliği arz eden bu süreçte arkadaşımızın çiğnenen haklarını ve kısıtlanan özgürlüğünü geri istiyoruz.
Onun özgür yaşama hakkından çalınan bir dakikayı bile affetmiyoruz, affetmeyeceğiz.
Ali Sabuktay en kısa zamanda serbest bırakılmalı ve işinin başına dönmelidir...
Ali'ye özgürlük yakışır.


Konu Hakkında Detaylı bilgi için; http://www.izmirgozaltinda.org/Default.aspx 



Kimmiş bu Ali Sabuktay çetesi diye merak edenler için; http://www.izmirgozaltinda.org/FilePage.aspx?name=AlininCevresi 

Ali Sabuktay'ı arkadaşlarından tanımak isteyenler için arkadaşlarının destek mesajları; http://www.izmirgozaltinda.org/SupportList.aspx







Ve ek olarak Zafer Yörük'ün Radikal'deki yazısını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

3 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.timurca.com/?p=29763

Adsız dedi ki...

Merhaba,

izmirgozaltinda.net ve izmirgozaltinda.org sitelerine ulaşılamıyor, sebebini biliyor musunuz?

Siteler kapalı değil gördüğüm kadarıyla bu arada, proxy kullanarak siteye giriş yapmak mümkün.

Adsız dedi ki...

Pardon, .org uzantılı olan çalışıyor. net uzantılı olana girilmiyor...