1 Haziran 2011 Çarşamba


"Sizin çocuklarınızı okutmayacağız artık!!!"






Polis gazı ile "hakkın rahmetine kavuşmadan" birkaç saat önce böyle bağırıyordu Metin Lokmacı..."Alın götürün, memleketi kurtaracaksanız" diyor bir görüntüde de...Öyle ya, memleket dediğimiz son bir yılda sayısı 6000'i bulan "yeni milyoner"in "yaratıldığı" cennet(zengin olmadan fakir olamayacağı hesabı da düşünülmeli)...Doğayı, suyu peşkeş çekeceğimiz iş adamlarının istedikleri gibi cirit attıkları bir alan...Polis kimin polisidir? İşlevi nedir? "Parasız eğitim istiyoruz" diyen öğrencinin bu talebi ile çelişir mi "memleketim" polisinin talepleri? Bir robocoptan farksız "dizayn edilmiş" bu sermayenin koruyucusu kurum benim güvenliğim ile ilgilenecek, Metin Hoca ya da adını değiştirelim, öğrenci,işçi,memur,çocuk vs. terörist olacak...İstediğiniz eylemin istediğiniz görüntüsünü izleyin, kim terörist? 


Başbakan Metin Hoca'dan "birisi ölmüş, çok ta üzerinde durmak istemiyorum" şeklinde bahsetti...Durma üzerinde zaten...Zamanı gelecek, senin üzerinde durulacak yeterince...Gittiği her yeri kan gölüne çeviren, hakarette, üslupsuzlukta sınır tanımayan, "ileri demokrasisinin" getirdiği standartlar gereği ülkenin herhangi bir yerinde 100 kişinin toplanıp aykırı bir cümle söylemesini hazmedemeyen Tayyip Erdoğan'ın bu tavırları "kaybedilme ihtimali olan" bir seçime delalet etmesin?

"Üzgün olmaktansa öfkeli olmayı" yeğlemenin zamanıdır...Başkaca bir çıkış ta yok...  


not:Recep Bey in olaylara bakış açısı:"Birtanesi de kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetti tabi bu bize karşı yapılmış ilk saldırı değil."




Burada eli silahlı, ellerinde bombalar olan kim?Eşkıya kim burada!



Peki ya burada?



Yazık eşkıyalar karşısında Memleketimin polisi çok zor durumda değil mi?


İşte bu fotoğraftaki emekli öğretmen yaşamını koltuğunda televizyon izlerken normal bir kalp krizi sonucu yitirmedi!!!Ona tahammül edemeyenler "birisi" diyorlar ona şimdi...bu fotoğraf karelerinden hangisinde kendinizi görüyorsunuz? 


Her şey tüm yaşananlar şu fotoğraftaki otobüsün içindeki beyaz yakalı adamları korumak adına öyle mi!!!Sen kimin polisisin???

2 yorum:

Avram dedi ki...

Keşke, kaybedeceklerine delalet etseydi bu hazımsızlıkları. Ne yazık ki tüm bu kudurganlıklar, saldırganlıklar, ağız bozmalar tersi bir durumun kazançlarından emin faşistliğin belirtisi. Ne derse desin, ne yaparsa yapsın sonuçtan emin muktedirin rahatlığı. Kulağı duymayan gözü görmeyen deliliğin sınırında iktidar gazı ile şişirilmiş egonun sonucu. Örnekleri çok tarihte. Ne ilk ne de son.

Spectre dedi ki...

Kavramlar iç içe geçmiş durumda, kullandığınız terimi daha dün kendileri bir başkaları için söylüyorlar...olaylar da insanlar da gittikçe çirkinleşiyor...Daha neler görecek, neler duyacağız korkutucu olan da bu....